Årets Danmarkstur er nå over, en tur som for mange om ikke alle kan føres inn i klubbens historie som den beste så langt. Det har vært noen fantastiske dager med en utrolig herlig gjeng, god mat og masse flott vær.
Vi endte opp med 22 personer, noe som er en helt perfekt størrelse på gruppen for en slik tur, 13 Utv'r og 1 Atv pluss 3 Atv'r som ble brukt litt nå og da.Onsdag 1. juni:
Turen startet med oppmøte på kaia i Larvik før kl. 07:00, båten satte kurs for Hirtshals kl. 08:00. Dette ble en veldig behagelig overfart med rolig sjø.
Som vanlig ble det også denne gangen frokostbuffet på båten.
Vi ankom Hirtshals kl. 11:45, kjørte opp til torget utenfor Slagter Winther, men der var det ikke plass til oss denne gangen så vi kjørte videre til bensinstasjonen for både fylling og samling der før vi kjørte ned til Skallerup.
Ved ankomst Skallerup var det bare å pakke seg ut av maskiner og biler slik at man kunne komme seg en tur ned på stranda og bekken slik vi alltid har gjort når vi kommer frem. Noen badet maskinene sine mens andre lekte i sandkassa.
På kvelden var det bestilt buffet inne på restauranten på Skallerup, noe som var nytt av året. Etter maten ble det WAC quiz utenfor husene før det ble kvelden for de fleste av oss.Torsdag 2. juni:
Dette var avsatt som en "fridag" slik at alle kunne finne på det de selv hadde lyst til, så en del av oss satte kursen nedover stranden forbi Blokkhus hvor vi ble stoppet av skilter og en svært ivrig kar kledd i forsvarets uniform som kom mot oss og viftet med armene. Vi fikk ikke kjøre videre pga. vår egen sikkerhet, det var både fly og helikopter som drev med skyting inn over stranden så vi måtte snu å finne en annen vei rundt og ut på stranden et stykke lenger ned. Vi fortsatte stranden ned til Bulbjerg hvor vi ble stoppet av klippene. Turen gikk deretter inn til Thisted hvor vi fikk oss noe å spise før vi kjørte tilbake til Blokkhus på veien for så å ta stranden tilbake til Skallerup med en liten stopp i Løkken.
Andre valgte å bruke denne dagen på å kose seg rundt andre steder i Danmark og nærområdet til Skallerup.
Før det ble kvelden var det WAC øvelser på stranden, så det ble mørkt før vi var i mål med dagen.Fredag 3. juni:
I dag skulle vi på heldags tur med avgang kl. 10:30, så det at vi faktisk kom avsted alt kl. 10:35 må jo sies å være utrolig bra til oss å være.
Vi kjørte nedover stranden med en liten stopp i Løkken for drivstoff fylling før ferden igjen gikk ned på stranda og det var tid for WAC øvelse igjen.
Vi kjørte videre og ble møtt av et par Dansker på atv som guidet oss et stykke videre nedover stranden og inn til et sted ved navnet Fjerritslev for å spise. På denne etappen røyk det et ytre ledd på en Maverick aksling, men det gikk da greit å kjøre videre med den heldigvis.
Vi ble guidet frem til noe som het Fjerritslev pizza og kebab, noe som ved førsteinntrykk virket som et helt ordinært gatekjøkken med sitteplasser. Men vi valgte nå å sette oss der for å spise. Da vi fikk menyen så var det et enormt utvalg til en billig penge. Når mat og drikke ble servert ble det noe vage førsteinntrykket snudd til en enormt positiv opplevelse. Stor drikke var STOR, porsjonene med mat var så store at de fleste ikke orket spise opp alt, også var smaken bra på det vi fikk servert. Så dette er nok et sted flere sikkert vil besøke igjen.
Før vi reiste ble de som guidet oss og deres familie tatt med på en liten rundtur i RZR 4 seter (buss).
Gode og mette kjørte vi tilbake mot Blokkhus, en gruppe tok strake veien mens en annen gruppe tok en liten rundtur for å se litt mer.
Det ble som vanlig stranden fra Blokkhus og oppover mot Skallerup igjen, men dessverre røk det en variatorreim på en Maverick Turbo som slo hull i dekselet. Da var det bare å hente bil og henger for å transportere den tilbake.
På toppen av dette så var det en RZR med turbo som også tok reima si, men han fikk byttet på stedet å kjørte videre selv.
Vel tilbake på Skallerup kunne man slappe av litt før vi alle gikk bort til bowlinghallen for et par timer med moro. Bowlingen var et forslag fra Vidar og Frode som alle syntes var en god ide. Her ble det litt press på enkelte da det kom rød kjegle i front, klarte man strike da så ble det shotter på hele banen. Men det var bare Jan som klarte å stå imot presse å la ned alle kjeglene på rett tidspunkt.
Dette er nok noe som kan bli en fast greie på de kommende Danmarksturene.Lørdag 4. juni:
Dette ble også en "fridag" hvor alle gjorde det de selv hadde lyst til.
Det dukket opp noen Dansker på Skallerup, men dessverre så var vi spredt utover alle sammen uten noen planer for felles kjøring slik at de reiste videre på tur selv. Hadde de kommet dagen før kunne de vært med på tur da, men sånn ble det ikke.
Noen dro til Løkken for lunsj, andre dro til Hjørring, Skagen eller Lønnstrup og noen ble på Skallerup å koste seg med bassenget der.
Når kvelden kom var det felles middag kl. 20:00 på Skallerup med helstekt pattegris. Denne ble i år laget og servert av Skallerup i deres lokaler tilknyttet restauranten.
Etter maten var det premieutdeling etter turens WAC. Først ble King og Queen of WAC kåret, Queen of WAC ble Vibeke med hele 30,5 poeng og King of WAC ble Aleksander med 30,0 poeng. Det var masse flotte premier å velge mellom, så de fleste ble nok fornøyd.
Etter premieutdelingen annonserte Gaute at dette var hans siste år som WAC sjef, så neste år må noen andre trå til. Vi må derfor takke Gaute for en utrolig innsats gjennom alle Danmarksturene, han har satt en standard for WAC som det må jobbes godt for å holde tritt med.
Jeg selv (Rikhardt) annonserte også at dette var siste året jeg sto for å arrangere turen for klubben, så det måtte nå nye krefter til i rollen som reiseleder. Dette var ikke så vanskelig da Vidar ved flere anledninger på denne turen viste ubevist at han hadde det som skulle til for å påta seg den rollen, så han ble foreslått inn som neste års reiseleder, alle klappet ham inn, Vidar protesterte ikke så da var den saken klar.
Det ble foreslått at Tom Helge kunne bli WAC sjef, men det var han ikke helt sikkert på så den måtte vente litt.
Etter en hyggelig kveld gikk vi alle hvert til vårt for en siste natt på Skallerup.Søndag 5. juni:
Alle skulle være ute av husene og ferdig utsjekket til kl. 10:00, noe vi klarte med god margin.
Da alle var ferdig utsjekket hadde vi en liten samtale hvor det ble spurt om Tom Helge hadde bestemt seg for om han ville ta seg av WAC eller ikke. Han sa ikke hverken ja eller nei, så han ble bare klappet inn uten protester, så da hadde vi på plass både reiseleder og WAC sjef før vi forlot Skallerup. Deretter satte vi kursen for Hirtshals hvor det ble en liten stopp på torget før vi kjørte ned til båten.
Om bord på båten hadde vi lunsjbuffet slik vi pleier.
Også denne overfarten gikk som en drøm med helt rolig sjø.
Litt handling ble det også tid til før vi skulle rulle i land i Larvik.
Det ble en siste samling ved ST1 stasjonen i Larvik hvor Vidar kunne informere om dato for neste Danmarkstur, den blir da 7-11 juni 2017. Tom Helge var alt i gang med å planlegge WAC, å ga beskjed om at ideer til øvelser og sponsorer av premier mottas med takk. Etter disse kunngjøringene sa vi takk for turen til hverandre og kjørte hvert til vårt i to grupper.

Tusen takk for en fantastisk tur til dere alle som var med å gjorde dette til en minnerik tur.
En stor takk rettes også til alle sponsorer som har gitt oss premier til WAC.

Takk for at dere har vist meg tillitten til å være deres reiseleder på klubbens Danmarksturer frem til nå, det har vært en sann glede å gjøre denne jobben for dere.
Ønsker Vidar og Tom Helge lykke til som ny reiseleder og WAC sjef.

Fler bilder kan sees i bildealbumet og på innlegg i facebook gruppen.


Med vennlig hilsen

Rikhardt Instanes