Dette ble nok en gang en vellykket tur med god stemning slik det alltid er når klubbens medlemmer samles på treff og turer. Vi ble totalt 42 personer, av disse var det 15 par, og det var 24 kjøretøy på årets tur.


 Tirsdag reiste undertegnede med følge fra Austmarka til Svelvik for å overnatte der slik at turen på morgenen ikke skulle bli så alt for lang.
Tidlig onsdag morgen samlet folket fra Østfold seg til felles tur over fjorden med ferga Moss - Horten for så å møte alle de andre på kaia i Larvik. Når alle er på plass i Larvik er det en rask liten hilserunde blant folket for så å få utlevert billettene slik at man kan sjekke inn. Kort tid etter ruller vi ombord på båten hvor vi har booket plass med frokostbuffet under overfarten. Litt sjø var det, men ikke verre enn at de fleste klarte å holde formen oppe.
Ved ankomst i Hirtshals kjørte vi som vanlig opp til torget utenfor slagter Winther for å samles. Her benyttes også anledningen til å betale de måltidene vi skulle få fra Winther under oppholdet med en gang.
Fra Hirtshals kjører de med bil og henger rett til Skallerup, mens de som hjulkjørte tok strandveien nedover, men bekken var såpass dyp at de valgte å kjøre tilbake for å ta veien ned de også. Når vi var innlosjert på husene ble det litt frem og tilbake om hvordan vi skulle gjøre det med teltene da det blåste kraftig, og det trolig ville resultere i ødelagte telt om vi skulle sette dem opp der vi hadde fått lov. Feriesenteret ble forespurt om mulighet for å låne / leie et lokale til vår grisemiddag, men det var ikke noe ledig. Vi fikk derimot tilbud om å sette opp teltene våre på en gård rett i nærheten hvor det var litt i le for vinden, så telter ble rigget, border og stoler hentet fra husene, og vips så var slagter Winther på plass med turens første pattegris.
Når maten var inntatt og alle var fornøyd kom turens første WAC øvelse som var en Quiz. Etter dette  forlot man teltene og vendte tilbake til husene for å slappe av før det ble natta. Noen valgte å holde det gående litt utover mens andre gikk å la seg.

 Torsdag morgen valgte folk å reise litt forskjellige steder, noen dro til Skagen, noen til Frederikshavn, noen til Blokkhus og noen til andre steder i nærområdet  tillegg til at mange var en tur innom stranda. Dette var en dag hvor alle gjorde det de selv hadde lyst til, og felles for alle var at vi koste oss både med turene vi var på og det fine været. Når kvelden kom så var det mye prat og sosialt rundt på husene, og hos enkelte ble det veldig sent eller veldig tidlig alt ettersom hvordan man ser det. I tillegg tittet Roger Brekke innom og hilste på oss, dette var både overraskende og hyggelig.

 Fredagen var det duket for felles tur nedover stranden med avreise kl. 11:00, et tidspunkt vi faktisk ikke bommet veldig mye på for en gangs skyld. Turen gikk gjennom Lønstrup og ut på stranden ved Nordre Lyngby, vi kjørte ned til bunkersene før Løkken hvor vi stoppet til strandens første WAC øvelse. Etter det kjørte vi innom Løkken også ut på stranden igjen videre ned til Blokkhus. Ved Blokkhus kom strandens WAC øvelse nummer to før vi reiste inn til Blokkhus og spiste middagsbuffet på Casa Blanca.
Når alle var mette bar det ut på stranden igjen, men i år som de foregående årene klarte vi ikke å komme videre forbi Blokkhus selv om vi hadde store planer om at i år skulle vi klare det, men vi får se til neste år om vi kan få kjørt litt lenger nedover da, er i alle fall lov å ha ambisjoner om å få det til.
Også denne kvelden ble det mye prat og sosialt rundt på husene til godt ut i de sene nattetimer enkelte steder.

 Lørdag var det avtalt å møtes på snackbaren i Løkken for en lunsj kl. 13:00, her var det holdt av border til oss da vi kom. Der får vi også i år besøk av noen representanter fra Danske GadeATV. De blir med oss ned på stranden etterpå for å kjøre litt, i tillegg er de så heldige å få være passasjerer i "bussen" til Jonny og Else, dette var nok noe de syntes var veldig gøy.
Etter hvert kjørte man litt hvert til sitt, og Gaute tok med seg en liten gjeng over til en gård et stykke unna hvor vi hadde fått lov til å kjøre i et dalsøkk med litt bløte og gjørmete hull til enkeltes store glede.
Når klokken ble 20:00 sto igjen slagter Winther klar med en gris til oss ved teltene, og et nytt godt måltid ble inntatt.
Da alle var ferdige med å spise var det Gaute som ble i hovedfokus, nå var det nemlig på tide med kåring av årets King og Queen of WAC i tillegg til alle andre premieutdelinger.
Jan Østerhus ble King of WAC og Ewa Sommer ble Queen of WAC, gratulerer til dere begge med seieren.
Etter at alle premier var delt ut ble det i fellesskap ryddet opp og pakket sammen før vi reiste tilbake til husene for en siste natt på Skallerup for denne gang.

 Søndag morgen var det utsjekk kl. 10:00, og vi satte kursen mot Hirtshals igjen. Det ble en liten stopp innom fyret for å ta noen bilder, så en stopp på torget før vi snirklet oss avsted i stillestående kø inn på kaia. Med alle innsjekket og ombord på båten var det bare å finne sin plass i buffet-restauranten for å nyte overfarten med mat og prat.
Ved ankomst i Larvik samles vi for siste gang på turen og tar avskjed med hverandre for denne gang. Som alltid er det litt trist at turen er over, men mange gleder seg nok alt nå til neste års tur.

 Årets tur har etter de tilbakemeldinger som har kommet vært vellykket, og det er jo ikke noe som gleder mer enn å høre at folk har hatt det fint. Det har vært en fantastisk gjeng å ha med seg på tur, og alle har oppført seg bra. Vi har ikke fått noen klager underveis hverken på feriesenteret eller andre steder, så da er man igjen ønsket velkommen tilbake.
Dato for ny tur ble satt under oppholdet, og neste års tur blir forskjøvet med en uke, dette fordi Gaute er opptatt den uken vi etter tradisjon skulle reist. Men det blir ikke noen skikkelig Danmarkstur uten Gaute, så det ble enstemmig bestemt å forskyve turen en uke fremover. Det vil si at turen i 2016 blir fra 8 til 12 juni. Nå viser det seg at dato for det Gaute skulle var forskjøvet til den helga vi byttet til, så da blir neste års Danmarkstur allikevel 1-5 juni 2016.

 I nær fremtid vil alle som har deltatt på turen motta en link til en spørreundersøkelse slik at vi kan få evaluert turen. Selv om alle er fornøyd betyr ikke det at vi ikke kan strebe etter å gjøre ting ennå bedre, så det er fint om så mange som mulig tar seg tid til å svare på spørringen når den kommer på e-post til dere.

 Avslutningsvis må det rettes en stor takk til alle som har deltatt på denne turen, og som ved sin deltakelse har gjort dette til en flott tur. Mange har tatt både bilder og video som deles med oss på facebook gruppen vår, det settes det stor pris på. Send gjerne bilder på e-post til reiseleder også, så blir de lagt opp i bildealbum på klubbens hjemmeside i tillegg.
En stor takk også til alle de som har sponset oss med premier til WAC konkurransene, dere er utrolig viktige bidragsytere, og premiene blir satt veldig stor pris på.
Gaute fortjener også en stor takk for sitt engasjement både til planlegging og gjennomføring av WAC, men også for sin iherdige innsats med å skaffe sponsor premier til alle som har deltatt.
I tillegg må vi takke Jettech i Frederikshavn for å stille opp med en programmering av nøkkel slik at turen ble fullkommen også for Børre.

 Bilder fra turen: http://galleri.atvklubb.no/#!album-73

Tusen takk for noen fantastiske dager.

 

Mvh
Rikhardt Instanes
Reiseleder


SPONSORER DK-2015