Atter en gang har stillheten senket seg på Raudfjellet, og det eneste som er igjen av spor etter et helt fantastisk treff er en liten klatt med gjørme her og der samt at "hullet" er litt større, ellers er alt ryddet opp, søppel og toalett kjørt bort og ting er tilbake til det vanlige.

 

Årets sommertreff kan trolig berike seg med tittelen "det beste" så langt, det ble en dag lenger enn vanlig, været var knallbra og badevannet var herlig. I tillegg så kunne vi telle 61 personer registrert på treffet og det var 42 ATV / UTV innom disse dagene noe som er ny rekord.

 

Alt på tirsdagen kom Børre og Aleksander til Raudfjellet for å hjelpe til med forberedelsene slik at alt skulle være klart til deltakerne kom på torsdag.
Den hjelpen man får i forkant av et slikt treff er uvurderlig, så her må man bare takke og bukke for at de kommer to dager tidligere for å hjelpe til, i tillegg tittet Kim og Aleksander U. innom å hjelp til med å sett opp telter.

 

På torsdag begynte folk å komme mellom 16 og 17 og det bare strømmet på utover kvelden, noen skulle sove i telt og rigget seg til på anvist plass, andre skulle sove i bil eller henger og fikk parkert på sine anviste plasser, og selv om det i år var gjort litt endringer i både hvor klubbtelter og camp skulle være så gikk dette rimelig smertefritt. Selv om alt ble flyttet opp på gården i år og det kanskje ble litt "rart" for folk så var tilbakemeldingene utelukkende positive, så det er mest trolig slik vi kommer til å gjøre det videre også.
Som vanlig på våre sommertreff så har vi t-shirts til de som deltar, å i år var fargen rosa, dette fargevalget ble til pga. en uttalelse fra Jan Østerhus om rosa t-shirts i fjor, en annen faktor ved valget var at det skulle gjøre litt heder på damene som har begynt å bli med på all moroa vi driver med, det har jo begynt å bli mange damer med på turer og treff nå.
 
Torsdagskvelden ble det mye prat og sosialt blant de som hadde kommet, så med andre ord var alt slik det pleier når vi møtes. Noen måtte jo naturligvis også ta en liten tur ned på stranden for å kontrollere at badevannet holdt god temperatur, og den ble godkjent.
Da vi gikk til sengs torsdag kveld kunne vi telle 32 registrerte, men dette tallet skulle stige litt på fredag morgen i forkant av vår oppsatte tur til Torsby.

 

Fredag morgen var det nok en del som støttet den lokale Joker butikken for å ordne seg litt frokost og bensin til dagens tur, å selv om det ble en del kjøring frem og tilbake så klarte alle å kjøre pent og ta hensyn til de rundt oss.
Klokken 11:00 skulle vi ha avreise, men man kan vel si at kl 11 klubbtid er det samme som kl 11:30. Vi kom oss avsted i alle fall, bare en liten stopp på Jokeren først også satte vi kursen innover Varaldskogen på grusveier som på grunn av mangel på nedbør ga litt mer støv enn ønsket, men det får vi gjort lite med annet enn å tilpasse farten slik at det ikke blir for store problemer for de som ligger bakover i rekken.
Fra Varaldskogen gikk turen et kort stykke på asfalt før vi svingte av mot Svullrya for så å brekke av ned til Østmark hvor det igjen ble asfalt inn til Torsby.
I Torsby klarte vi å få parkert alle maskinene selv om det så tvilsomt ut da vi så parkeringsplassen og alle bilene som var der, men flinke som vi er så fikk vi det til. Etter en kjapp liten felles info gikk alle dit de selv hadde lyst for å ta seg en matbit, handle eller bare titte litt før vi igjen skulle samles for å ta oss en is før vi fortsatte turen tilbake til Austmarka.
Turen tilbake gikk via bensinstasjonen i Torsby før vi kjørte bort til Lekvatten hvor vi tok av inn mot de dype skoger igjen for så å ende opp i Mitandersfors og videre bort til Austmarka.
Da vi var tilbake etter denne turen var de aller fleste om ikke alle nede på strandet for å få vasket av seg støv å skitt etter turen, men naturligvis også for å få kjølt ned kroppen litt etter en dag meg svært god temperatur og godt vær.
Vel tilbake på Raudfjellet så var det bare å nyte hverandres selskap og ønske velkommen de som ikke hadde mulighet til å komme tidligere.
Igjen så var det mye prat og sosialt utover kvelden, men når klokken bikket middnatt var de fleste gått til sengs og det stilnet av for natten.

 

Lørdag morgen var det på lik linje med fredagen en del som støttet den lokale butikken for å få i gang dagen med litt frokost.
De siste som skulle være med på treffet dukket opp på morgenen, så ved avreise til dagens tur kunne vi telle 37 maskiner som skulle delta.
Pga. antall maskiner så vi det mest hensiktsmessig å dele opp gruppen i to når vi skulle starte kjøring i leden, så de som ønsket å være litt harde på gassen kjørte først mens de som ville ta det litt mer med ro tok et par runder i lysløypa først for å gi litt avstand til den andre gruppen. Dette fungerte veldig bra for alle, så man skal ikke se bort fra at vi gjør tilsvarende løsning senere også.
Da den første gruppen var ferdig med den første runden tente de opp og startet med grilling slik at bespisningen gikk greit unna, og alt var klart når gruppe to ankom grillplassen.
Her var det flere som var flinke til å ta tak i grillingen, så en stor takk til alle dere som sørget for at vi andre kunne kose oss med hamburgere og pølser ved å passe på at det hele tiden var mat der. Når alle var ferdig med å spise og fått slappet av litt var det klart for å fortsette turen gjennom mer terreng, men ikke alle følte for det slik at det var en gruppe som reiste tilbake til Austmarka og fant stranden isteden.
De andre tok siste runde gjennom terrenget før de også kjørte tilbake og fant badevannet.
Det var utrolig deilig temperatur i vannet også denne kvelden, så her var det mange som koste seg før de til slutt kjørte opp på Raudfjellet igjen.
Oppe på Raudfjellet måtte vi jo tradisjon tro ta turen ut på jordet med de to velkjente hullene for å se hvem som klarte å forsere dem denne gangen. Dette ble som alltid god underholdning med mye god latter å mye vinsjing.
Vidar fra Kongsvinger Maskinsenter var kjapt frempå å påtok seg rollen som bergningsmann med 6 hjulingen, men etter å ha blitt sprutet litt på så var veien kort til at han også prøvde seg i gjørma.
Når alle var ferdige med å leke så tok de turen til en fin plass for å skylle av maskinene sine igjen, men selv der trengtes det redning da det viste seg at Honda ATV også fungerer som båt å hadde lyst å seile sin vei.
Etter all lek og moro var det tid for å roe helt ned med litt mat og hyggelig selskap i teltet, mens andre valgte å pakke sammen å sette kursen hjem igjen.
Litt utpå kvelden begynte det å blåse opp til litt uvær med regn å torden, men det var mest vind som ble vårt problem da teltene begynte å flytte på seg. Dette løste vi på en helt naturlig måte for klubben, vi vinsjet dem fast til maskinene våre.
Når søndag morgen kom så var det full aktivitet med å pakke sammen for avreise for de som var igjen, da de var ferdige med å pakke sammen sitt eget var det mange som tilbydde sin hjelp for å rydde opp etter treffet også, noe det settes veldig stor pris på.
Børre og Aleksander ble igjen litt lenger slik at vi fikk tørket teltene før de ble pakket sammen samt litt annen opprydding.
Så med all søppel på hengeren sammen med toalettet var det nå bare en ting som gjensto, kaste søppel og levere toalettet, dette ble gjort på mandagen å da var alle spor etter en vellykket langhelg borte med unntak av masse gode minner, bilder og filmer som kommer på nettet.
En annen ting som er verdt å nevne er at radiosamband mellom de som kjører har vist seg svært nyttig under dette treffet da det har vært noen som har slitt med overoppheting av maskiner eller andre årsaker til stopp, samt varsling om eventuelt andre hendelser som er av betydning for de som kommer lenger bak i rekken. Nå hadde vi noen radioer i bruk, men det er tydelig at flere så verdien av dette og ønsker å anskaffe radio selv også. Hvis det er flere enn de som alt har gitt beskjed om at de vil ha radio som ønsker det så ta kontakt med Rikhardt på tlf.: 91 31 45 31 eller e-post: post@atvklubb.no for mer info.

 

Avslutningsvis må det naturligvis takkes for et fantastisk treff med masse fantastiske mennesker, husk at det er dere som gjør at våre treff blir så bra som de gjør.
I tillegg en stor takk til alle dere som har bidratt litt utover det vanlige, skummelt å skrive navn i fare for å uteglemme noen, men dere det gjelder vet hvem dere er.

 

Bilder fra treffet finnes i bildealbum ( http://galleri.atvklubb.no/#!album-71 ) her på klubbsiden, videoer legges til under etter hvert som de dukker opp på youtube.

 

Skrevet på vegne av Østlandet Atv Klubb
Rikhardt Instanes