Danmarksturen er over for denne gang, og vi har nå kommet oss hjem igjen selv om mange gjerne skulle ha blitt der noen dager til. Det er nå engang sånn at når man har det gøy og er sammen med masse trivelige mennesker så vil man ikke helt at det tar slutt, men hjemme venter forpliktelser som man må ta hensyn til selv om man har koplet de helt ut av tankene på turen.

 

Vi skulle vært 39 stk. og 27 maskiner, men endte opp med 37 stk. og 25 maskiner på denne turen, noe som er en bra oppslutning.

Dette har vært en fantastisk tur hvor alt har gått på skinner, vi har faktisk ikke støtt på et eneste problem når det gjelder båt, strender, bosted eller mat, været får vi ikke gjort stort med, men det var egentlig bare en dag som ting ble litt utsatt pga. regnvær men det glemmer vi fort. Utover dette så var det heller ikke mye problemer, vi endte opp med en maskin som fikk motorhavari på vei ned, en røket drivaksel og en noe skakk forstilling så dette må sies å være bra selv om vi gjerne skulle vært foruten disse problemene.

Dag 1. startet med oppmøte i Larvik på Color Line kl. 07:00 hvor alle var på plass i tide, etter litt prat kjører vi ombord på båten og finner vår plass i buffé restauranten hvor vi får i oss en god frokost med en som alltid veldig god stemning i gjengen.
Da vi ankommer Hirtshals går turen som vanlig opp på torget utenfor Slagter Winther hvor Karl Christian (slagter'n) kommer ut å hilser på oss, vi får masse oppmerksomhet på torget men det er kanskje ikke så rart når vi inntar plassen med en så stor gjeng. Det er mange som kommer bort og prater med oss når vi står her, det kommer også bort en journalist fra Hirtshals blad for å få noen opplysninger da han ønsker å skrive litt om oss.
Videre går turen ned til Skallerup for innsjekk, de som kjører bil og henger reiser rett ned mens atv og utv tar strandveien nedover, noe som for en deltaker endte opp med motorhavari og tauestropp videre til Skallerup.
Når alle er installert på husene sine og klubbteltene satt opp på anvist plass kunne vi bare begynne å glede oss til kveldens pattegris fra Slagter Winther.  
Her ble det mer enn nok av mat og alle så ut til å kose seg med et nydelig måltid og god stemning i teltet selv om det var trangt om plassen. (kanskje vi trenger et telt til?)
Når grisen var fortært og en liten WAC (quiz) gjennomført gikk de fleste hvert til sitt for å slappe av etter en lang dag.

Dag 2. har vi ikke noen planlagt aktivitet annet enn at Gaute hadde en WAC med avstandsbedømming, litt frem og tilbake med til dels ulik oppfattning av hvor lang en meter er.
Etter dette ble det frislipp hvor Gaute tok med seg noen til Sæby og 4 hjulscross butikken, noen kjørte til Skagen for en titt og litt mat mens andre kjørte litt rundt på stranden og utforsket andre steder litt nærmere Skallerup. Vi hadde et flott vær frem til kvelden, men da kom det litt regn.

Dag 3. var planlagt en heldags tur nedover stranden med mat i Blokkhus, men pga. dårlig vær ble denne turen utsatt fra kl. 11 og frem til nærmere kl. 15, turen ble da noe kortere enn planlagt men vi endte da opp i Blokkhus hvor vi spiste god mat og hygget oss. Under veis ble det nok en WAC øvelse, denne gangen ble det blindekjøring til stor underholdning for alle som så på. Det ser jo så lett ut, men når synet er borte blir det vanskelig å bedømme avstander og retninger med de andre sansene, så dette endte opp i alle retninger og avstander.

Dag 4. reiste vi litt over kl. 11 i retning Løkken hvor vi skulle innta en lunsj i fellesskap. Det ble gruppebilde på stranden etterfulgt av WAC som denne gangen var en slalåmløype. Slalåmløypen ble utført med et utall av kreative løsninger så igjen nokså underholdene for de på sidelinjen.
I og med at dette er vår siste fulle dag i Danmark så må jo WAC sjef Gaute og WAC assistent Ann-Hege få e par øvelser å bryne seg på de også, så de starter med en slalåmløype som skal kjøres i blinde før de må ut på et oppdrag med 4 seteren til Andreas. De skal i løpet av 10 minutter få med seg så mange passasjerer som mulig og komme til oss med dem så her trengtes det gode overtalingsevner. Begge gjorde en god innsats i disse øvelsene og det ble Ann-Hege som stakk av med seieren.
På vår vei videre møter vi noen fra Gadeatv.dk som blir med til Løkken å spiser lunsj sammen med oss.
Etter å ha inntatt en god lunsj gjorde alle det de selv hadde lyst til, men de fleste endte nok opp på stranden igjen. noen kjørte en lengre tur mens andre lekte og koste seg med det. Været var virkelig med oss på alle måter, strålende solskinn og lite vind så man skal ikke stikke under en stol at noen ble litt over middels røde på deler av kroppen.
Kl. 19 var det igjen duket for et herlig grisemåltid som alle så ut til å nyte. Etter at maten er fortæret er det tid for en svært så seriøs avsløring av resultater fra WAC øvelsene med en påfølgende premieutdeling. Her skal det sies at det var masse flotte premier, og ikke minst det var premier til alle. Gaute har her gjort en fantastisk god jobb med innsamling av premier, og det kan nevnes at selv for sisteplassen var det premieverdi på 300 - 400 kroner.
Vinneren av årets WAC ble Knut Haug og kunne da påberope seg tittelen KING OF WAC DK-2014, når vi kommer til damene kunne Vibeke Instanes smykke seg med tittelen QUEEN OF WAC DK-2014, hun kom forøvrig på en 2. plass.
Da vi var ferdig med premier og alt vi hadde å si så ble det en aldri så liten og rask dugnadsjobb med å pakke sammen telter og rydde plassen etter oss før vi gikk hver til vårt.

 

Dag 5. måtte alle opp litt tidlig for å få pakket og ryddet seg ut av husene da utsjekk var kl. 10. Vi samles utenfor resepsjonen og kjærer i felles kortesje fra Skallerup til torget i Hirtshals hvor vi står en halv times tid før vi kjører videre ned til kaia og inn på båten. Vi nyter nok en gang god mat i buffeen på overfarten hjem og lengter alt tilbake til de Danske strender, men det er over for denne gang så vi blir nødt til å leve på minnene fra en helt fantastisk tur i et år nå før vi igjen skal innta de Danske strender. Da vi kommer i land samles vi rett bortenfor kaia for å ta en siste farvel med hverandre, det er nok en smule vemodig for de fleste av oss når vi da reiser videre vel vitende om at det er over for denne gang.

Vi må bare få takket dere alle som deltok på denne turen for en helt fantastisk tur, det har vært utrolig hyggelig å ha dere med alle sammen dere er en kjempeherlig og takknemlig gjeng å ha med seg. Husk at det er faktisk dere som gjør at turene våre blir så bra som de gjør, uten dere hadde det ikke blitt tur.
Det er mange som har tatt bilder på turen, og det hadde vært fint om dere kunne sendt oss noen av disse slik at vi kan få lagt dem inn på klubbsiden i de respektive album også. Send de gjerne på e-post: post@atvklubb.no eller ta kontakt på tlf. 91 31 45 31 hvis det er store filer så finner vi løsning på overføring til klubbsiden.

Det er så mange som fortjener en takk for det de har bidratt med på denne turen så listen blir lang.

Vi kan jo starte med å rette en stor takk til alle som har sponset oss med premier til WAC øvelsene, liste over alle sponsorer finnes her: http://www.atvklubb.no/index.php/treff/157-danmarksturen-naermer-seg
Videre rettes en stor takk til:
Gaute fortjener for sin innsats både med innhenting av premier samt planlegging av WAC og gjennomføring av denne.
Ann-Hege for planlegging og gjennomføring av WAC samt sin funksjon som "ropert" når nødvendig.
Andreas for utlån av maskin til Jarl og for å stille sin 4 seter til rådighet samt ha med seg to som brått sto uten noe å kjøre med rett før avreise og for hjemtransport av ett stk. havarert maskin.
Børre for å låne bort sin Renegade til Vibeke på turen.
Vidar for å overlate sin sengeplass til Jon-Arne i helgen slik at han kunne være på samme sted som sin sønn.
Vibeke for fotografering samt daglig å legge ut dagens bilder på klubbens hjemmeside.
Alle som har tatt bilder og filmer underveis på turen slik at vi kan bevare våre gode minner.
Rune for å redigere og ferdigstille film for klubben i ettertid.
Alle som hjalp til med å sette opp og ta ned telter eller på annen måte har bidratt med det som måtte gjøres.
Må også rette en stor takk til Kristin hos Color Line for en fantastisk jobb og tålmodighet med alle endringer og justeringer som ble underveis på vår bestilling. Kjempegod service !
Håper ingen er uteglemt her nå, det er i alle fall ikke meningen å glemme noen.
Og sist men ikke minst en stor takk til alle deltakere for at dere har vist både klubben og alle andre stor respekt ved å oppføre dere pent og at dere har tatt hensyn til andre mennesker både på feriesenteret, langs veiene og på stranden.

 

TUSEN TAKK FOR EN FANTASTISK TUR ALLE SAMMEN!

Bilder fra turen finnes her:
Dag 1. http://galleri.atvklubb.no/#!album-67
Dag 2. http://galleri.atvklubb.no/#!album-68
Dag 3. http://galleri.atvklubb.no/#!album-69
Dag 4. http://galleri.atvklubb.no/#!album-70

Østlandet Atv Klubb
Rikhardt Instanes
Reiseleder