Da var årets sommertreff på Austmarka over og stillheten har nok en gang senket seg på Raudfjellet.


Alt på torsdag kom Børre og Alexander til Austmarka, de var med på en shoppingrunde for å handle inn mat til lørdagens tur før campen ble rigget med telter, ovner og bannere. På fredagen hentet vi toalettet før vi tok siste runde med alt som skulle på plass før alle kom.
Litt utpå dagen begynner folk å komme jevnt og trutt til godt utpå kvelden, og Ann-Hege tar på seg jobben med å registrere inn de som ankommer samt at hun står for utdeling av t-shirts til treffet. I tillegg til de som var forhåndspåmeldt dukket det opp flere, og de skulle selvfølgelig få være med de også.
Utover ettermiddagen tar de fleste som har kommet seg en tur ned på den lokale badeplassen for en aldri så liten dukkert i et godt temperert vann, det føltes godt å duppe kroppen litt etter en varm dag.
På kvelden gikk praten livlig for seg med masse latter og godt humør, men det er jo slik det alltid er med denne gjengen.
Ekstra hyggelig var det å se at det kom så mange som ikke har vært med på Austmarka tidligere samt at det begynner å bli med flere damer.
Lørdag morgen kan det til stadighet høres lyden av atv'r og utv'r som tar en liten snartur på Joker'n for å handle inn litt frokost og fylle bensin slik at de skal være klare til avreise kl. 11:00.

Da alle er på plass kan det telles 44 personer med smått og stort som deltakere og det er 26 maskiner som skal på tur.
Igjen er det vår gode venn og medlem Ole-Ivar Bjørkamo som skal lede oss rundt i skogen rett over grensen til nabolandet, og Ole-Ivar ankommer standsmessig Raudfjellet med blålys og sirener i sin brannbil før han får utlevert en Polaris Scrambler til testkjøring fra vår hovedsponsor Monsen Maskin.
Avreise kl. 11:00 heter det seg, men som alltid trekker det ut litt før vi kommer avsted så den ble fort 11:15. Første stopp ble selvfølgelig på Joker'n slik at de som trengte det fikk fylt bensin, så plassen utenfor Joker ble nokså full av maskiner som naturligvis ble lagt godt merke til, noen kom bort å slo av en prat, andre tok bilder, det er ikke hver dag bygda blir invadert av slike kjøretøy så det er naturlig at det får litt oppmerksomhet når så mange maskiner er samlet på ett sted.
Videre gikk turen over til Sverige for kjøring i leden der borte, men alt halvveis måtte en uheldig fører parkere sin atv pga. bremseproblemer. Vel fremme er det bare å sette fra seg henger matvarer og diverse på grillplassen før vi setter av sted ut i skogen. Gaute påtar seg å bli ved grillplassen for å passe på henger og mat.
Noen har sin første tur i terreng på denne turen mens andre har kjørt mye terreng tidligere med dertil erfaring som villig deles med nye førere.
Det tar ikke lang tid så har man en punktering med flere hull i to dekk, men det er ingen hindring, da er det bare å finne frem pluggesett å tette hullene slik at man kommer seg videre. Turen gjennom skogen ble fylt med utfordringer i forskjellig grad, dette gjorde selvfølgelig at det måtte vinsjes litt.
Det var bestilt fint vær til hele helgen, men værgudene var ikke helt enige at vi skulle ha det tørt og fint så himmelen åpnet seg med tilhørende lyn og torden men det ga seg igjen til vi skulle grille heldigvis.
Etter grillingen reiste noen få tilbake til Austmarka mens resten fortsatte rundt i skogen et par timer til før også de satte kursen tilbake.
Vel tilbake på Austmarka så står Gaute klar med WAC så her er det bare å henge i stroppen, nå skal det konkurreres i "slalåmkjøring med urolighetsmoment" og "hjelp en venn" før det blir mulighet for å teste gjørma for de som ønsker det. Litt vinsjing og bading i gjørme hører selvfølgelig med når man drar ut i "hullet" så denne gangen var intet unntak. Noen tok en liten dra-kamp også, men det endte dessverre i et høyt smell før det sluttet å trekke.
Etter all lek og moro ble det tent på grillene slik at folk skal få seg litt mat, men mange valgte å ta turen ned på stranda for et herlig kveldsbad før maten.
Premiering av WAC blir gjennomført når alle har spist å vi sitter samlet i teltet, Gaute er WAC sjef og den som har tildelt poeng for de forskjellige øvelsen så han starter med den som gjorde det best og fortsetter nedover listen til alle deltakerne har fått velge seg en premie.
Etter premieutdeling kommer noen ekstra tildelinger av forskjellige årsaker før det igjen er det sosiale med masse prat og diskusjoner som står i høysete til litt utpå natten.
Søndag morgen begynner alle å pakke sammen sakene sine for å forberede hjemreise, og de siste som er igjen er flinke til å hjelpe med nedrigging av campen, rydding og å stable unna telter, ovner m.m. så når de siste forlater plassen er det lite som forteller at det har vært så mange mennesker og maskiner på gården denne helgen, stillheten senker seg over Raudfjellet og man kan se tilbake på nok et vellykket treff med masse fantastiske mennesker.

Østlandet Atv Klubb takker alle deltakere for at dere kom å gjorde denne helgen så flott.

En stor takk til alle dere som har hjulpet til med små eller store ting underveis, Børre og Alexander for hjelp til å rigge i forkant, Ann-Hege for registrering og utdeling av t-shirts, Ole-Ivar for å være vår veiviser i skogen, Monsen Maskin / Andreas for å stille med demomaskin til Ole-Ivar, Gaute for planlegging og gjennomføring av WAC samt passe på hengeren med mat mens vi andre kjørte, Rune for filming fra lufta, Vibeke for fotografering, og alle andre som har bidratt på en eller annen måte. Dere alle er uerstattelige og betyr mye for klubben.

Vi må heller ikke glemme å takke alle som har bidratt med premier til dette treffet:

Torshov Tune, Mekonomen Sarpsborg, Mekk Iseveien, Europris Iseveien, Marineshop Sarpsborg, Jysk Svinesundsparken, Tobaksvagnen Svinesund, Frama bildeler, Eda Järn Charlottenberg, Atvbutikk.no, Biltema Sarpsborg, BRP Norway, A-K Maskiner Sarpsborg, Polaris Norge, VBG Norge,  Vibeke og Rikhardt Instanes

Bilder fra treffet: Album 1, Album 2

Neste sommertreff på Austmarka blir siste helgen i Juli 2014.

Østlandet Atv Klubb ønsker dere alle en fortsatt fin sommer.